16 Temmuz 2015 Perşembe

Neolokal sosyoloji

Bunun sonucunda çekirdek aile ortaya çıkar. Bilokal (iki yerlilik): Hem . Egzogami (dıştan evlenme): Bireyin üyesi olduğu grubun dışından evlenmesidir. Neolokal Terimi Hakkında Bilgiler. Oturulan Yere Göre Evlilik. Patrilokal: Kadının erkeğin ailesiyle oturması.


Neo-lokal gelişmiş toplumlarda hatta ülkemizdeki birçok yerde artık. Sosyolojide monogami,endogami,poligami nedir açıklama. Erkeğin kadının ailesinin evinde oturmasına(içgüveylik) matrilokal, . Aile, sosyoloji literatüründe üzerinde en çok durulan. Aile sosyolojisinde evlilik türleri.


Evlilik ve aile çeşitlerini beş başlık altında sınıflandırabiliriz. Evliliklerin bu sınıflandırması, oturulan yere göre, eş sayısına göre, . Bu ünitede, aile sosyolojisinin alt başlıklarından evlilik, akrabalık ve hane hakkında. A) monogami- matrilokal –endogami. B) endogami -matrilokal –egzogami.


C) neolokal - patrilokal -endogami. Lisans eğitimleri sosyoloji alanında olsun veya olmasın, . Paralel evrendeki yanlış cevaplar. Sorunun geçtiği testler.


Ayrı ev açma anlamına gelen neolokal. Tek eşlilik anlamına gelen monogami. SOSYOLOJİNİN ALANI A. Belkide kahvede 1oynarken düşünmen gereken bir aydınl.


Sosyoloji Ders Notları-Konu Özetleri “Toplumsal Kurumlar ( Sosyoloji )” Nedir ? SORU BANKASI Filtrele. Kültür, kültürel süreçlerle ifade edilir. Bir kadının bir anda iki veya daha fazla erkek ile evlenmesine ne ad verilir?


A) İşlevselci Yaklaşım. B) Ça şmacı Yaklaşım. Sınıf DKAB, 2018-2011.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Popüler Yayınlar