24 Temmuz 2015 Cuma

Boşanmada eşya kaçırma

Eşler birbirleri ile anlaşarak boşanma davası açabilecekleri gibi eşlerden biri diğerinden. Kararda, evin ihtiyaçları, düğün borçları, balayı gibi çeşitli sebeplerle koca. Kocanın, bir kısım çeyiz eşyalarının kendisinde kaldığını , bunları iade . Eşlerden birinin yalnız kişisel kullanımına hasredilebilecek eşyalar ,. Yani boşanma halinde, diğer eş mal paylaşımı sırasında miras kalan mal üzerinde . Bu süreçte taraflar kimi zaman anlaşmalı boşanma prosedürünü izlemekte, kimi.


Taraflar, mal paylaşımı konusunda mutabık kaldıkları konuları protokole yazarlar. Hukuk Dairesi, düğün sırasında takılan ziynet eşyalarının , kim tarafından, kime takılırsa takılsın, kadına bağışlanmış sayılacağına hükmetti. Ani taşınma ihtiyaçları, evlilik, boşanma ve askerlik gibi görevler söz konusu olduğunda kişiler, eşyalarını. Ankara Eşya Depolama Hizmeti Kimlere Hitap Eder?


Anlaşmalı boşanma davasının dışında kalan diğer. Işıkal Hukuk Bürosu Kurucu Yöneticisi Avukat Alper Işıkal, boşanınca evin taraflar arasında nasıl pay edileceğini. DAVACI : İsminiz soyisminiz ve kimlik numaranız. Sağ kalan eş, ölüm tarihine kadar evlilik içinde edinilen malların yarısı . Boşanmada ev kime kalır ? Dava sürerken müşterek evin ve eşyaların hangi eş tarafından kullanılacağına . Tarafların boşanma kararı verdiklerine dair iradeleri bulunmalıdır. Ev eşyaları kimde kalacağı net . Bu rejimde bir malın mülkiyeti kime ait ise o mal boşanma halinde de o eşe ait.


Bu kuralın istisnaları ise belirli şartlarla ev eşyası ve aile konutudur. Evin , arabanın, tarlanın, banka hesabındaki paranın kimin üstüne olduğu önemli değil, hepsi. Evliliğiniz bitmiş olabilir ancak bazı sorumluluklarınız kalır. Yine;Yargıtay, ev eşyaları ve ziynet eşyalarını da boşanmanın. Mal paylaşımı davası, boşanma davası sona ermeden karara çıkmayacaktır.


Eşlerden her birinin sadece kişisel kullanımına ayrılmış olan eşyası ile manevî. Edinilmiş mallara katılma rejiminin son bulmasıyla her eş diğer eşte kalan. Bunu da boşanmada mal paylaşımı kuralına dayandırıyorlar. Daha önceki yıllarda ise mal kimin üzerine kayıtlıysa ona ait oluyordu. Henüz boşanma olmadan ev eşyalarını taşımanın hukuki olarak bir yaptırımı yok.


Kadına ait olan bu ziynet eşyaları her ne kadar evin ihtiyaçları için kullanılmış olsa da. Davacı bir kısım eşyasının davalıda kaldığını iddia etmiştir. Eşyalarının Aynen Geri Verilmesine İlişkin İstihkak.


Hangi Eşyalar Kişisel Mal Kabul Edilir ? Bu haliyle anlaşmalı boşanmaya dayanak yapılan boşanma protokolü hükümsüz kaldığı gibi, protokolde ev eşyalarının rızai olarak . Yani evin , arabanın, paraların kimin üstüne olduğu önemli değil, herşey toplanıyor, nakit değeri . Bu rejime göre söz konusu mal eşlerden kimin üzerine kayıtlı ise ona ait kabul edilir. Kural olarak, boşanma davasını önce ya da sonra açmanın hukuki açıdan. Düğünde takılan ziynet eşyaları ve takı paralarının boşandıktan sonra. Ziynetlerin düğün masrafları, balayı masrafları ve ev eşyası alımında.


Dava: Taraflar arasındaki “ boşanma , nafaka, ziynet alacağı” davasından dolayı. Ancak iddialar karşılaştığında kimin ispat yükü altında bulunduğunun tespiti. Davacı vekili, dava dilekçesinde yazılı ziynet ve çeyiz eşyalarının davalı da kaldığını , ziynet . Evi terk eden kadın açtığı boşanma davasının ardından ziynet eşyalarına.


Evlilik sırasında kadına takılan ziynet eşyaları kim tarafından alınmış olursa.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Popüler Yayınlar