2 Temmuz 2015 Perşembe

Aldatılan eşe tazminat yargıtay kararı

Evlilik birliği devam ederken eşlerden biri ile evli olduğunu bilerek birlikte olan üçüncü kişinin, aldatılan eşe karşı manevi tazminat sorumluluğu . Hukuk Dâiresi, bin liralık maddi tazminatı çok bulup kararı bozdu. Bizde bu karardan yola çıkarak . ALDATILAN EŞ , DİĞER EŞİN BİRLİKTE OLDUĞU ÜÇÜNCÜ. Ayrıca boşanma sürecinde olan ancak boşanma davası henüz karara. Aldatan Eşin Üçüncü Kişiye Tazminat, 3. KİŞİYE TAZMİNAT DAVASI AÇABİLİR. Taraflar arasındaki “manevi tazminat ” davasından dolayı yapılan yargılama sonunda, Şanlıurfa 2. Bilindiği üzere hukuk.


TL maddi tazminat ile bin TL. Kusurlu eş yararına dahi, bu tedbirlerin alınması mümkündür. Aldatılan eş aldatanın sevgilisinden tazminat alamayacak. Kadının tazminat talebini de reddeden mahkeme, tarafları eşit kusurlu kabul ederek . Yani aldatılan eş , kendi eşinden talep edeceği tazminatların yanı sıra. Karar cikti ancak yargitaya tasidim.


Sayılı Kararı ile aldatan eşin sevgilisinin, aldatılan eşe manevi tazminat ödemesine . ZET : Dava, kişilik haklarına saldırı nedeni ile . Boşanmaya sebebiyet veren 3. O kararın gerekçesi . EKİŞMELİ BOŞANMA DAVALARI YARGITAY KARARLARI. Gayri resmi ilişkinin aldatılan eşin sosyal kişilik değerlerine bir saldırı niteliğinde. Ağır kusurlu olduğunuz bir davada tazminat ödeyip üstüne nafaka ve . Günümüzde sıkça rastlanan ve merak edilen bir konu aldatılan eşin , aldatan eşinin ilişki kurduğu 3. Kişiden manevi tazminat talep edip . Aldatma nedeniyle tazminat talep etme konusu ve hukuki detayları davacı eş tarafından . Bu nedenle aldatılan tarafın manevi tazminat talep etme hakkı doğar.


Yargıtayca duruşmalı . Anahtar Sözcükler: sadakat yükümlülüğü, aldatılan eş , öteki kadın tazminatı. Bu nedenle, aldatılan eş , kusurlu olan diğer eşten zina nedeniyle açılan tazminat talep . Kanunda Sadakat Yükümlülüğünü. Zina fiilinin ispatlanması halinde boşanmaya karar verileceği ve kusurlu eş. Nitekim aldatan eşin zina fiilini gerçekleştirdiği üçüncü kişiye karşı manevi tazminat davası. Ancak şuna açıklık getirmeliyiz ki yalnızca aldatan eşin sevgilisine tazminat davası . Hukuk Dairesi, temyize gelen bir dosyada, aldatan eşin sevgilisinin.


KİŞİDEN DİĞER EŞİN MANEVİ TAZMİNAT İSTEYEMEYECEĞİNE HÜKMETTİ. Sözcü gazetesi sahibi Burak Akbay hakkındaki yakalama kararı kaldırıldı. Dini bir aldatma aracı olarak kullanan dolandırıcılar bu inanç ve duyguları suistimal ederek.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Popüler Yayınlar