13 Temmuz 2018 Cuma

Başı açık biriyle evlenmek günah mı

Erkek eşinin baş açık gezmesine rıza gösteriyorsa kendisi de mesul olur. Dinimizde açık bir bayanla evlenmek var mıdır , nasıl olmalıdır? Etrafımdan başı açık olanlara da bakalım sonra sen kapanmasını istersin diyorlar nasıl.


TesetturSuz kadinla . Abim, tesettürsüz bir kızla evlenmek istiyor. Başı açık bir kadınla evli olan erkek ahirette azap görür mü? Günahtan kaçınmak için evlenmek istiyorum.


Namaz kıldığı halde başını örtmeyen bir bayanla evlenmek caiz midir ? Ben tesettürü tam olan bir hanımla evlenmek istiyorum. Burada bildirilen kadınlarla zina eden büyük günah işlemiş olur, fakat kâfir olmaz. Bu kadının başını kapatmam gerekir mi ? Zenci ile, Alman ile,. Evlenmeye niyet ettiği . Allah, hir erkeğin kalbine, bir kadınla evlenme düşüncesi sokarsa, o kim- senin, o kadına.


Demek ki İslam, dört I,adınla evlenmeye t. Ayet inkar etmek, ayeti yargılamak bu kadar basit mi. Sahsen basortulu bir kahpeyle evlenecegime ( ki ucundan dondum) badi acik bir ehli. Müslüman olmayan bir erkekle evlenmesi haram. Görüş hala geçerli mi ? Tayt ve pantolonla dolaşıp kafasını kapatan biri olacağına başı açık olsun. Babasının hanımı, yani üvey annesi haram olduğu gibi, dedelerinin evlendiği bütün kadınlar.


Yoksa, kötülükleri yapıp yapıp da her birine ölüm geldiğinde, işte şimdi tövbe ettim. Size, şu kadınlarla evlenmek haram kılınmıştır: Analarınız, kızlarınız, . Zina eden erkek, ancak zina edenle veya müşrik bir kadınla evlenebilir. Yanıma gelince tanıdı ve “ Mersed mi ? Zaten durum bu kadar açık olduğu halde mezhepleri anlamak zordur.


Cevap: Mahrem, nikâh düşmeyen, evlenmesi harâm olan demektir. Aralarında devamlı evlenme engeli bulunmayan bir erkek ile bir kadının bir yerde baş başa. Ama çalışması “caiz midir , değil midir ? Bir kadının erkekle konuşması haram mı ? Burada yasaklı bir şey varsa, kapı da açık durursa, birinin buraya girme ihtimali çok yükseliyor. Aleyhi ve Sellem) vefat ettikten sonra da hanımlarıyla kimsenin evlenmesi ebedi caiz değil.


Size şunlarla evlenmek haram kılındı: Analarınız, kızlarınız,. Nikah sebebi ile sonradan akraba olan şu kadınla da evlenmek erkeğe haramdır:. Bu hikayenin görselinde de başı açık bir kadın tercih edildi. Kadın de yalnızken, başı açık namaz da kılamaz. Böyle bir şey olabilir mi ? Fakat meşru bir söz söylemeniz dışında, onlarla gizlice sözleşmeyim iddetin sonuna.


Allah gizli- açık yaptıklarınızdan hakkıyla haberdardır. Kabre toprak atarken, kürek elden ele verilirse uğursuz ve günah olur demek. Harama düşme korkusu halinde evlenmek (gücü yeten için ) farzdır. Kadın, evlendikten sonra kocasının maddi ve manevi her türlü temizliği.


Polisin sanığı konuşturmak için işkence yapması caiz mi ? Eğer bir eşin yerine başka bir eş almak isterseniz, öbürüne (mehir olarak) yüklerle mal vermiş. Buna göre yüzü açık bir kadın ile alış-veriş yapmak caiz midir ? Yüz, el ve ayakları yıkamak, başın dörtte birini mesh etmektir. SORU: Mahrem olmayan, yani kendisiyle evlenmesi caiz olan bir kadın ile yalnız kalmak veya birlikte yolculuk .

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Popüler Yayınlar