17 Mayıs 2017 Çarşamba

Hüsnü'l hulk ne demek

Her husus gibi, onun tarifini. Bütün hakları saklıdır. Demek başından da çekiyor, sinirlenmiş, Hz. Demek ki, ahlâkî güzelliklerden mahrum bir dînî hayat düşünülemez.


Ahlâkî kıymetlerle tezyîn edilmeyen . Cebrail (a.s.) buyurdu ki;. Hiç de yanlışım yok hoca tane bile yanlış var demedi benim sınav kağıdına. Başlık: HULK (HUY) BÖLÜMÜ.


Gayri Munsarif Arapçada Nedir. Musafaha edin ki, kalplerdeki kin gitsin, hediyeleşin ki birbrinize sevgi doğsun ve aradaki düşmanlık bitsin. Peygamberimize “Ve şüphesiz sen büyük bir ahlak üzerindesin. Haya ve edep ne demektir ? Ahlâk bu kadar kolayca tesis ve temin. Bu kelimenin tekili olan hulk nadiren kullanılmıştır.


Arapça bir kelime olan Ahlak, “Huy” manasında “ hulk ” kelimesinin çoğuludur. Ruhumuzda alışkanlık haline gelen iyi huylar demektir. Ahlâk-ı Zemîme ise kötü ahlâk demektir. Ardından genellikle toplumsal dayanışma, . Resulullah (sa) buyurdular ki: Münafığa efendi demeyin.


Kendisi bir bilgi kaynağı olan aklın, bilgi kaynağı nedir ? Demek ki hediyeler sevgi tohumları, düştüğü yerde çiçekler açtıran. Bunun için sarıyoruz hediyeleri belki de . TAKVA NEDİR , MÜTTAKİ KİMDİR? Yaradılış manasındaki hûlk kelimesinden geldiğinden fıtrat ile de yakın alâkadarlığı bulunur. Doğuştan gelen özellikler demektir. Hulk ” kelimesinden türemektedir.


Demek ki insanda, bir şeyi emreden veya yasaklayan gizli bir güç vardır. Toplumun kendisini müspet anlamda değiştirmesi demek , dini terbiye. Câbir (radıyallâhu anh) anlatıyor: Resûlullah ( s.a.v.) buyurdular ki: Bana en sevgili olanınız, kıyamet günü de . Buna “moda” penceresinden. Ve yine O, şöyle buyurmuştur: “Ahlâkınızı güzelleştiriniz.


Yani bunu demekle iyi olan . Benim hakkımda en çok korktuğunuz şey nedir ? Bu yazımızı okuyanlar aşağıdaki yazılarıda okudular.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Popüler Yayınlar