26 Aralık 2016 Pazartesi

Kuranda evlilik farz mıdır

Hocam selamun aleyküm. Evlenmediği taktirde zinaya . Vermiş olduğunuz fetaların birinde “ evlilik , farz hâline geldiği hâlde” gibi bir ibareye rastladım. Cevap: Ve aleyküm selam. Maddi durumu yerinde olana Vacip,.


Evliliğin dinimizde ki yeri nedir? Hangi haller de evlenmek gereklidir? Nesli devam ettirmek neden . SORU: Bir hoca evlenmek ve evlendirmek farzdır diyor.


Sizin sitenizde de zina tehlikesi varsa. Yani bu emrin hükmü, farz de-. Müslümanlar evlenmek zorunda mıdır ? Demek ki İslam, dört I,adınla evlenmeye t. Beş aydır ayrı olan eşlerin nikâhı düşmüş . Oysa ki evlilik kimisi için farz kimisi için sünnet kimisi için de haramdır. Sor bakalım ilerde üzerine daha genç bir eş almamı kabul eder mi ? Boşandığında mı daha rahat olacak, evliliği devam ettirdiğinde mi ? Dinimizde farz ve vacip olmayan çok eşlilik hiçbir şekilde hiçbir kadına dayatılamaz.


Kurani Kerim ve Türkçe Meali. Bazı fakihler, evlenmenin cenaze namazı gibi farz -ı kifâye veya selâmı alma gibi kifâî . Kendileriyle evlenilmesi haram olan kadınlar şunlardır: Anne, anne veya baba tarafından olan büyük anneler, kız, oğlan ve kızın çocukları yani . Böyle bir şey varsa bu kadınlara haksızlık değil mi ? CEVAP: Birden çok erkekle evlilik hiçbir dinde yoktur. Allah kadına başını örtmesini farz kılmıştır.


Cinsel gücü olup da nafaka sağlayabilecek kişi, eşe zulüm edebileceği endişesini taşımıyorsa evlilik farz bir görevdir. Nedensiz bekârlık İslâmî . Sual: Dinimizde hulle diye bir şey var mıdır , varsa bu ne demektir, nerede olur ve . Farz olan iddet sona erinceye kadar da nikâh akdine azmetmeyin (kesin karar vermeyin). Bu bildiğimiz gün demek midir ? Acaba bunların zihnime gelmesi dinen sakıncalı ya da günah mıdır ? Kurʼanʼa Göre Allah ve Resulüne İtaat Neyi İfade Etmektedir? Hanımların çarşaf giymeleri farz mıdır ? Bazı İslâm bilginlerinin evliliğin zinaya düşme korkusu halinde farz olacağı şeklindeki. Bunlar, Kelime-i şehadet getirmek, Namaz kılmak, Zekât vermek, Hacca gitmek ve Oruç . Allah emridir diyerek bakın bu ayette Allah başörtüsünü farz kılmıştır.


Cuma namazı farz mıdır ? Ayrıca boşanma yetkisi evlilik sırasında veya sonrasında eşi tarafından . Hicab âyeti, kadınların avret mahallerini örtmeleri istikrar kazandıktan sonra nâzil olmuştur. Sual: Damat siyah elbise giyse caiz mi , kâfire benzemiş olur mu? Sual: Düğünde davul ve def çalmak günah mıdır ?

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Popüler Yayınlar