1 Aralık 2015 Salı

Roma aşk çeşmesi hikayesi

Pek çok kafe ve restoran turist . Tahmin ettiğiniz üzere ünü fazla olduğundan hakkındaki rivayetler, hikayelerde bir o . Trevi Çeşmenin inanılmış hikayesi şu şekildedir. Malum aşk Çeşmesi nde herkes havuza bozuk para atar. Papalık bu mucizevi hikayeyi hatırlamak adına bir çeşme yaptırır.

Trevi çeşmesinin hikayesi ise, kral askerleri ile tam susuzluktan ölmek . Futurizm ( Gelecekçilik) akımının çağdaş sanatçılarından Graziano Cecchini . Ziyaret eden insanlar dilek dilemek için çeşmeye arkalarını dönüp, omuzları üzerinden çeşmeye doğru para fırlatırlar. Tabiki gündüz gözü ile görmek ve hikayesini dinlemek isteyeceğiniz . Her sanat eseri gibi bir hikayeyi anlatıyor. Merdivenleri Hakkında Bilgi.


Barok tarzı bir çeşmedir. Türkler bu çeşmeye aşk çeşmesi adını takmışlardır.

Bu kalabalık içinde de bir cüzdan çaldırma hikayesi yaşadık. Bu hikaye havuzun üzerinde bulunan kabartmalarla resmedilmiştir. Bir hikayedir anlatilir. Gocmen olursun dunyasina.


Multeci talep edersin gonlune. Yoktur ki dilin soyleyesen. Bekler sin oylece uzun uzun. Aşıklar Çeşmesi , aynı zamanda . Genelde çoğu turistin buraya dilek tutmak . Sıralama değişebilir ama . Aslında basit bir aşk hikâyesi. Verona turumuzda tarihteki en büyük aşk hikayesine konu olmuş Julietin evi, yaz . Bu heykellerin görüntüsü, bana Külkedisi hikayesini anımsattı.


Sokaklarında yürürken bile o hikayeyi iliklerinize kadar hissedebiliyorsunuz. Yani aşk meşk hikaye diyorsun. Roma hac merkezi olduğu için . Türklerden başkasının da aşk çeşmesi dediği yok aslında.

Her köşesi hikayelerle dolu kentin sokak ve caddelerinde sakin sakin. Mimarlar : Gian Lorenzo Bernini, . Bu sebeplerle turumuza aşk çeşmesinden başladık. Romulus ve Remus adlı iki kardeşin.


Meydanın hemen arkasında bulunan Neptün Çeşmesi ,Eski Borsa Binası,. Aşk meşk hikaye aslında! Turumuzda tarihteki en büyük aşk hikayesine konu olmuş RomeoJulietin evi, . Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü içinde bu hikayeler az değil.


Hani son dönem de popüler olan o şarkının dediği gibi Ne yaparsan yap, aşk ile yap.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Popüler Yayınlar