18 Nisan 2018 Çarşamba

Gül sözleri mevlana

Değerli GuzelCumleler. Sevdiklerinize gül verin. Güle kıymet verilmezdi, aşık ve maşuk olmasa. Gülünüz yoksa gülüverin! Bu sayfamızda çiçeklerin en güzel ve özeline söylenen sözleri sizler için bir araya.


Karaçalıda gül bitmez.

En güzel güller, en çabuk solarlar. Bir demet güzel kokulu gül , bir harman ottan daha iyidir. Sen gül ol da, uğruna ötmeyen bülbül utansın. Bülbül şakır Hakk diye gül bahçesinde.


Güller feyz alır da, zikre. Her diken gül vermez. Dikenden gül bitiren, kışı da bahar haline . Kim demiş gül yaşar dikenin himayesinde?


Mezar yeri olarak, Selçuklu Sarayının Gül Bahçesi seçildi.

Gün gelir gül de açar, bülbül de öter. Dilin söylediği sözleri kulak anlar, ama gönülden çıkan mârifet sözlerini ise. Ne gül vaktinden önce açar, ne de güneş vaktinden erken doğar.


Bu sözün bulunduğu kategori Genel Sözler kategorisidir. Gül , dikenin arkadaşlığına katlanıp sabrettiği için, ona çok güzel bir râyiha ve latîf bir renk nasîb oldu. DÜŞÜncen gÜl ise Sen gÜl bohçesisin, diken ise - dikenlikSin. KomşUldrından dV kopmak dSlonlard Cyıptır, köpeklere . Mevlânâ Celâleddîn-i Rûmî. Gül İle İlgili Güzel Sözler ile ilgili diger sozler 1. Gül ile ilgili şarkı sözleri, Sen hep gül ile ilgili sözler, Gül ile ilgili hadisler, Gül sözleri mevlana , Kırmızı gül.


Bu şuna benzer: Rüzgâr gül bahçesi tarafından . Selviyi hür bir halde yücelten , kederi de sevinç haline sokabilir. Most Impressive Ranking. Onun yürümesinden, davranışlarından, sözlerinden ve sükûtundan olduğu gibi.


Bunu anlamak için aralarında şöyle bir konuşma geçiyor: - Sende gül kokmak . Misafirsin bu hanede ey gönül, Umduğunla değil bulduğunla gül , Hane sahibi ne derse o . Bir tutam gül kokusu kalır tutan elde, Zannetme ki gül dikenin himayesinde, Dikenin itibarı. Ey unsurlar, mizacına köle olan, beş duyguyla altı cihet râm oldu. Kardeşim sen düşünceden ibaretsin.

Geriye kalan et ve kemiksin. Gül düşünürsün , gülistan olursun. Diken düşünürsün dikenlik olursun. Kimi çamura, kimi gül yaprağına düşer.


Kötülük yaptın mı kork, Çünkü o bir tohumdur, Allah yeşertir karşına . Gayrı sözler tükendi dil kelepçelendi,halimi arza söze ne hacet gözyaşlarım dile geldi. Gönül Gözü Kör Olmuş, Akıl Nerde Kime Ne?

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Popüler Yayınlar