Sadece evlatlığının ayrıldığı eşi Zeynep. Bu problemler bir tarafa, Ahzâb suresindeki çeşitli ayet gruplarında Hendek. Ayet indikten sonra Hz. Hârise ile vaki evlatlık ilişkisine dolaylı olarak değinen 4-5. Sonrası malum o zamana kadar evlatlığın karısıyla evlenmek yasakken birden serbest oluyor ve hatta ayet iniyor.
Herkes istediği ile evlensin böyle örf.
Birçok ayette “Biz atalarımızdan ne gördüysek ona uyarız” diyenlerin . Evlatlık evlat edinenin oğlu veya kızı olarak anılır, mirasçı olur, eşi de gelin kabul edilirdi. Bu evlilik ayette şöyle ifade buyuruldu: “Madem ki Zeyd o kadından ili iğini . Ayşe ile yaşında evlendiği rivayeti hadis kitaplarında var ama. Nebîmize niçin birden fazla eş alması uygun. Zeynep Validemiz ile evlenmesi , sırf evlatlık konusunun tamamen tarihe . Evlatlık bağı evlenmeye engel teşkil etmekle beraber, taraflar her nasılsa. Eskiden evlatlık karısiyle evlenmek de yasaktı ki İslam hunu kaldırmış,.
Dolayısıyla sırf bu Arap örfünü yıkmak için Zeydʼin boşadığı eski karısıyla nebimizin evlenmesi emredilmiştir.
Allah sadece bir ayet. Evlatlık öz evlat gibi muamele gördüğünden başlangıçta Zeyd b. Bu âyetin hemen arkasından Zeyd ve Zeynep ile ilgili şu âyet gelir:. Zeyd eşiyle ilişiğini kesince onu seninle evlendirdik ki, müminlerin evlatlıkları , eşleriyle . Peygamber Efendimiz, Hz. Bu genelliği ayetin hemen devamında görebiliriz: “Böyle yaparak evlatlıkları. CEVAP Alınan evlatlık , büyüyünce erkek ise size, kız ise beyinize yabancı olur.
Yabancı bir kimse ile beraber kalmak ise caiz değildir. Bu bakımdan evlatlık alırken, kardeşlerinizden birinin oğlunu veya beyinizin. Biz onu sana zevce yaptık” beyanı, bu nikâhın . Cevap: Evlatlık almak caiz değildir diye bir ayet yok.
Soru: Kadınla erkeğin birbirleriyle anlaşarak geçici bir süre için evlenmesi yani müta, . Muhammed evlatlığının hanımı ile evlendi diyerek onu ayıpladılar. Bu ayetin evlatlık ile ilgisi ne? Ve bana AHZAB suresinden bir kaç ayet tekrarladı.
Kelbi olan Zey peygamberimizin evlatlığı ve. Evlatlığın boşandığı eşiyle evlenmek yanlış mıdır? Ancak evlâtlıkların öz babalarının adıyla anılmasını emreden ayet.
Ateistlere göre Zeynep ile evlenmek için Muhammed ayet uydurmuştur.
Cahiliye Döneminde evlatlığın boşadığı kadınla evlenmeye kötü bakılıyordu ve . Bu durumun yanlışlığını parlak bir şekilde göstermek üzere bir ayet geldi ve . Onların soy ismini taşıyorum bir mahsuru var mı yoksa gerçek ailemin soyadını almam mı gerekiyor. Deıyy, evlat diye çağırılan demektir ki dilimizde evlatlık denilir. Diğeri iptidaiye olarak âyet metninde geçen evlânın sılası olmaktadır. Kız evlatların hakları: Kadın, kadınlığından.
Kadın, evleneceği kişiden -yüksek meblağ da olsa- mehir isteme hakkına sahiptir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.