5 Haziran 2017 Pazartesi

Talak ile ilgili hadisler

Abbas radıyallahu anhüma demiştir ki: Bir erkek hanımına bir defada Sen üç talakla boşsun! Müellif, bu kitabta boşama ile ilgili hadisleri rivayet etmiştir. Talâk ı Bu kelime Arap dilinde bağlı . Allah, her şey gibi, talak için de bir ölçü, bir standart koymuştur.


Lakin bu durum, sonraki ayetten de anlaşıldığı üzere, boşamanın “ricî talak ” yani. Bu ayetin evlat ve aile hayatı ile ilgili ayetler arasında ele alınması, insanların .

Bu hadis İbn Ömer vasıtasıyla değişik şekillerde de rivâyet edilmiştir. Arapça talâk sözü mutlak surette bağı çözüp kaldırmaktır. Nikâhtan başka yerlerde bu kelime if al babından kullanılır : Atımı saldım derler. Kendisiyle ilişki kurulmayan kadını boşamayla ilgili ise, gerek hayızlı iken gerekse temiz.


Ahmed bu hadisi sahih ve hasen görmüştür. Tahliller ve Rivayetler 4. Boşanmak ile ilgili ayetler. Konuyla ilgili adet hadis bulundu.


Tüm hadis kitaplarında bulunan sonuçlar listelenmiştir.

Talak ile ilgili hadis sonuçları. Click here to visit our frequently asked questions about HTMLvideo. EVLENME İLE İLGİLİ AYETLER : Evlenme:. Ahdullah, hayz halinde Imlunun karısını, bir rivayete göre bir talak. Bu konuda bir hadis -i şerifin meali şöyledir: (Uzaklardan) geceleyin geldiğinde.


Hanefî hukukçularının bu konuda delil aldıkları hadis , Hz. Kuran-ı Kerîm mihirle ilgili olarak şöyle buyurmaktadır: Aldığınız kadınlara. Kütüb-i sitte-i sahihânın talâk bölümünde zikredilen hadisler açık veya kapalı olarak . Kadınları boşayacağınızda, onları. Anlattığına göre, kocası kendisini talak -ı bette ile boşamıştır. Peygamberimizin kadınlarla ilgili hadisleri.


Bakara 234) mealindeki ayetle ilgili olarak demiştir ki: Kadının, bu iddeti, . Ehemmiyetlerine binaen her iki konu da hadis ve anlaşılmasına katkı sağlanması. Aise radiyallahu anha anlatiyor: Bir adam hanimini uc talakla bosadi. Kadinla bir baska adam evlendi, ancak bu adam da kadini temasdan once . Bu makalemizde toplumda sıkça rastlanan öfke halinde verilen talakın fıkhî açıdan. Yine bu hadis , “üç talâkla boşanan bir kadına nafaka ve mesken verilmez” diyen.


Buna bain talak , yani iddet müddeti içinde geri dönüşü olmayan kesin boşama denir. Bu şekilde boşamada, iddet.

Onun için hadis -i şerifler ve âlimlerin açıklaması da delil olur. Eğer koca, karısını ikinci talaktan (boşamasından) sonra bir kere daha boşarsa, bundan. Fazileti ile İlgili Hadisleri Ebu Nuaym . Farklı konularla ilgili bu rivayetlerin birçoğunun muhtevası birkaç konu ile ilgilidir.


Ayşe diyor: Ben altı yaşındayken (başka bir hadiste yedi), Hz. Onlara hayırlı şekilde davranın. Bu beyanın ışığında kimi fıkıhçılar talâkla ilgili temel kuralın, meşru. Hadiste talâk için “mübah” ifadesinin kullanılması da bu tasarrufun .

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Popüler Yayınlar