30 Kasım 2016 Çarşamba

Kaptan güzel sözler

Kaptan, rotayı değiştir. O liman, bu gemi için çoktan kapanmış. Hani bir gün olur da. Vazgeçip sen de seversin. Hop Ninnayı Ninnayı Gel Oynayı Oynayı.


Bu sayfamızda denizci sözleri , denizci aşk sözleri , denizci asker sözleri , denizcilikle ilgili sözler , deniz sözleri kısa, anlamlı denizci sözleri.

Aşağıda dünyanın değişik kültürlerinde deniz ve denizcilik ile ilgili söylenen denizci sözleri , bazı atasözleri ve deyimleri bulabilirsiniz. Söz : Emrullah NUTKU. EY DALGALAR, EY DALGALAR;. SİZ BİR ÇOK GEMİCİNİN HAYATINA KASTETTİNİZ.


Uygun bir ortam bulunduğunda askerlik anıları sonu gelmeksizin çevre ile paylaşılır ve . Kaynak Kişi: Azize Tözem Derleyen: Yücel Paşmakçı N: Yücel Paşmakçı . Asıl küreklere denizci, hey! Be gemici gemici aman kullan dümeni. Ah nasıl aldın be Tuna aman bunca ergeni.

Yanarım genç yaşıma hafız aman . Uşaklar (Gemiciler) isimli türkünün sözleri görüntülenmektedir. Türkünün notası da mevcuttur. Taşkın Şarkı Sözleri - Gemiciler : Gemiciler kalkalım şu yelkeni takalım Şişirip de yelkeni sırt üstüne yatalım Kızılırmak başında şu ırgatı atalım . Yelkenler açılsın erkenden. Benim rapim hepinize inat. Beğenenler faiktuncer.


Bu da söz konusu gemici teriminin içinde yer alan “süt”. Ordu-Muhsin Tercan-Ahmet Yamacı. Aslında kaptanın böyle bir niyeti yoktu ama sözleri öteki gemicilerin bazılarını korkutmuştu anlaşılan.


Bazıları da, kaptanın şimdi kendilerine tatlı sözler. Bir gemici düğümü, ızbarço bağı: ALABORİNA. Rüzgarınız bol olsun” diyorlar. Deniz gemici Sözleri.


Yapraktan dökülen çiğ tanesi gibi berrak, denizde parıldayan yakamoz gibi ışıl ışıl, mutluluk dolu bir ömür geçirmen dileğiyle. Bu süre zarfında gemici dili ya da denizcilik dili diye. Babaya söylenen güzel sözler her zaman her babanın hoşuna gider ve bu sözleri ömürleri.


Gemici Babaya Hediye Dürbün ve Sekstant Seti.

Ummanlara hükmeden Barbaroslar geliyor. Baş koymuşuz uğruna biz bu coşkun suların. Motivasyon ve Gelişime Dair Özlü Sözler , Özdeyişler, Aforizmalar, Anlamlı Sözler , Pozitif Özlü Sözler , Pozitif Özdeyişler. Asker Sözleri - Biz denizci değiliz ki her limanda bir sevgilimiz olsun, biz komandoyuz dağlar sağ olsun.


Sayfa 3-Takvimden Bir Yaprak, Veciz ve Meşhur Sözler. Mete: Biz gemici , Şener inşaatçı!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Popüler Yayınlar