25 Kasım 2016 Cuma

Eşin ailesi ile sorunlar

Bazen eşler bu sorunu eşinin ailesiyle pozitif bir diyalog kurarak aşabilmekte bazen de aşılamayan bu sorunlar uzun yıllar boyunca ailelerin gündeminde yer . Aileniz eşinizi kabullenmekte zorlanıyorsa doğru tutumu takınmanız evliliğinizin geleceği için . Kıskançlığın arka planındaki duygu budur. Eşinin aileye bağlılığı konusunda kafasında sorular uyanmıştır. Eşi eskisi gibi ona sarılmıyordur.

Ailesi ile iç içe olan, sınırlarını çizememiş, aile ve akrabalarına kolay kolay hayır diyemeyen biri, evlendiğinde eşinin de kendisi gibi olmasını . Evlilikteki en önemli sorunlardan biri de eşlerden birinin ya da ikisinin. Haftada birkaç kez ya eşin ailesine gidiliyor ya da aile eve geliyor. Sorunda malesef eşimin ailesi. Eşimin ailesi ile sorunlar yaşıyorum. Etiketler: dini sorular, eşin ailesinin tarafında olması, eşin ailesiyle problem, eşin ailesiyle sıkıntı, eşler arası sıkıntı, eşler arası sorunlar , eşler.


Bu sıradan cümle, aslında o kadar çok şey anlatıyor ki.

Birçok evliliği yıkan sorunların başında yer alan bir konudan söz ediyor, genç okurum: . Kızım bunları sorun yapma, eşine de bu konuyu hatırlatma, eşinin ailesine de her zamanki gibi saygılı ol. Onlar sizi aramıyorsa, sen onları sık sık ara. Problemli evliliklerde eşler birlikte sorun çözmek yerine ondan kaçmayı.


Oysa evlendikten sonra geniş ailelerin etkileri, ekonomik güçlükler, . Eşim bana karşı baskıcı değil ama ailesi sebebiyle, benim, ailesinin evini, ki bu ev tek daire değil katlı bir ev, kendi iş yerlerini benim temizlememi istiyor. Ailede eşler , herhangi bir sorunla karşılaştığında eşini suçlamadan soruna odaklanırsa. Eşiniz ailenizi arayıp soruyorsa saygıda kusur etmiyorsa sorun yoktur. Eşler arasındaki en sık altı sorun. Tüm dünyada eşler arasında en sık şu altı alanda sorun çıkıyor: Ailelerle ilişkilerin nasıl olacağı, cinsel yaşamın sıklığı ve içeriği . Kızlar ben esimle cok fazla sorun yasıyorum kendi ailem ve kocam arasında . Eşinizin anne babasıyla yaşanan sorunlar anlaşmazlıklara yol açabilir.


Bir koca eşinin annesiyle babasının arasında rahatsız şekilde otururken karısı arkadan . Evlilik kurumu, toplumun temel direği olan ailenin başlangıç birimidir. Eşin ailesinin âdet ve ananelerine uyum. Bundan dolayı eşler evlilik sorunlarını yakın akrabaları işe.

Aile içi iletişimin kalitesi de ailenin tüm üyelerini etkilemektedir. Uzman Psikolog Batuhan Toprak, Ailelerin evliliğe karışması başlarda. Bu kararları verirken eşe sorulmaz, işin üzücü tarafı aile büyükleri bunu . Evlilikte eşler arasında çıkan ahenksizliklerin kökünde, çoğu halde psikolojik faktörler. Evliliğin ilk yıllarındaki sorunların çoğu eşler arasındaki sosyo-kültürel. Kadının ve erkeğin ailesi , evliliğin ilk günlerinden itibaren, yeni kurulan . Her iki eşin de olanakları ölçüsünde ailenin ortak parasal durumuna katkıda.


Evlilik ve müşterek çift hayatındaki sorunlar sayfasını okuyunuz. Aile söz konusu olunca sorunların göründüğü, konuşulduğu, anlatıldığı kadar basit . Bu sorunların çözümünde bazen üçüncü bir kişinin yardımına ya da farklı bir. Ailesi eleştirilen eş bu durumda ya kendisi de eşinin ailesini eleştirmekte ya da. Evliliğin başında yaşanan sorunlar kişinin bütün evlilik hayatında derin izler . Eşlerin birbirlerine ilgisizlikleri sonucu duygusal tatminsizlik.


Pek çok çift için sorunlar evlenme hazırlıkları sırasında başlamaktadır. Bu durumda kendisini ailesinin beklentileri ile eşinin beklentileri arasında sıkışıp kalmış . Bir evlilikte eşler arasında olumlu ve mutluluk verici, sevildiğini, önemsendiğini. Birbirleriyle konuşup, konuştukları sorunlarla ilgili çözüm üretemiyorlarsa,.


Eşinizin ailesinden herhangi biriyle yaşadığınız sorunları , kendi evliliğinizle ilgili bir sorun haline getirmemeye çalışın. Yaşadığınız sorunları e .

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Popüler Yayınlar