9 Şubat 2016 Salı

Boşanmada ev eşyaları kimde kalır

Tasfiye sonunda eşyaların kimde kalacağı ayrı ve sonra çözülecek bir . BoŞanma Davasi İle Bİrlİkte EŞya Talebİ yayın boşanırken eşyalar ortakmı paylaşılır. Ankara Avukat ilkayuyarkaba. Bu sözleşme seçimlik, yani tarafların kendi . Eşlerin kendilerine ait olan kişisel eşyalar : kıyafetler, takılar, spor malzemeleri.

Buna göre mallar ikiye ayrılmaktadır. Aile konutu, boşanma kararı sonrasında nasıl paylaşılır? Buna örnek verir isek işinin şahsi kullanıma özgülediği giyim eşyaları , saat, . Işıkal Hukuk Bürosu Kurucu Yöneticisi Avukat Alper Işıkal, boşanınca evin taraflar arasında nasıl pay edileceğini.


Kural olarak evlilik sırasında kadına takılan ziynet eşyalarının , kim tarafından. Kocanın, bir kısım çeyiz eşyalarının kendisinde kaldığını , bunları iade . DAVACI : İsminiz soyisminiz ve kimlik numaranız. Sağ kalan eş, ölüm tarihine kadar evlilik içinde edinilen malların yarısı .

Eşlerden birinin geçerli bir sebep yokken karşı cinsle ev , otel gibi kapalı mekânlarda yalnız kalması ,. Anlaşmalı boşanmada tazminat bedeli kocanın insafına kalmış. Yani boşanma davası süresince ortak konutta bu eşin kalmasına karar verecektir. Dava sürerken müşterek evin ve eşyaların hangi eş tarafından kullanılacağına . Tarafların boşanma kararı verdiklerine dair iradeleri bulunmalıdır.


Ev eşyaları kimde kalacağı net . Bu rejimde bir malın mülkiyeti kime ait ise o mal boşanma halinde de o eşe ait. Bu kuralın istisnaları ise belirli şartlarla ev eşyası ve aile konutudur. Evin , arabanın, tarlanın, banka hesabındaki paranın kimin üstüne olduğu önemli değil, hepsi. Evliliğiniz bitmiş olabilir ancak bazı sorumluluklarınız kalır.


Yine;Yargıtay, ev eşyaları ve ziynet eşyalarını da boşanmanın. Mal paylaşımı davası, boşanma davası sona ermeden karara çıkmayacaktır. Eşlerden her birinin sadece kişisel kullanımına ayrılmış olan eşyası ile manevî. Edinilmiş mallara katılma rejiminin son bulmasıyla her eş diğer eşte kalan.


Bunu da boşanmada mal paylaşımı kuralına dayandırıyorlar. Daha önceki yıllarda ise mal kimin üzerine kayıtlıysa ona ait oluyordu. Henüz boşanma olmadan ev eşyalarını taşımanın hukuki olarak bir yaptırımı yok.

Kadına ait olan bu ziynet eşyaları her ne kadar evin ihtiyaçları için kullanılmış olsa da. Davacı bir kısım eşyasının davalıda kaldığını iddia etmiştir. Hangi Eşyalar Kişisel Mal Kabul Edilir ? Eşyalarının Aynen Geri Verilmesine İlişkin İstihkak. Bu haliyle anlaşmalı boşanmaya dayanak yapılan boşanma protokolü hükümsüz kaldığı gibi, protokolde ev eşyalarının rızai olarak . Yani evin , arabanın, paraların kimin üstüne olduğu önemli değil, herşey toplanıyor, nakit değeri . Eşler birbirleri ile anlaşarak boşanma davası açabilecekleri gibi eşlerden biri diğerinden.


Boşanma Davasının kim tarafından açılacağının bir önemi yoktur. Kararda, evin ihtiyaçları, düğün borçları, balayı gibi çeşitli sebeplerle koca. Boşanmada mal paylaşımının esası evlilik içerisinde elde edilen malların. Bu süreçte taraflar kimi zaman anlaşmalı boşanma prosedürünü izlemekte, kimi.


Taraflar, mal paylaşımı konusunda mutabık kaldıkları konuları protokole yazarlar. Hukuk Dairesi, düğün sırasında takılan ziynet eşyalarının , kim tarafından, kime takılırsa takılsın, kadına bağışlanmış sayılacağına hükmetti. Boşanma sürecinde püf noktalar ve sıkça sorulan sorular hakkında bilgiler.


Ani taşınma ihtiyaçları, evlilik, boşanma ve askerlik gibi görevler söz konusu olduğunda kişiler, eşyalarını.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Popüler Yayınlar