23 Mart 2018 Cuma

Islamda bakire olmayan biriyle evlenmek

Bakire olmayan biriyle evlenmek. Cünkü peygamberimiz dul bir kadinla evlenmek isteyen gence sen illa git el . Lütfen okuyun ve bana. Selamünaleyküm hocam. Ben biriyle tanıştım, yaşında bir bayan.


Aileler de tanıştılar. Karşılıklı uyum sağlandı yalnız kızın şöyle bir sıkıntısı . Eş Adayını İncelemede İslami Sınırlar. Eğer bakire olmanın hiç bir yararı yoksa neden bozulması bu kadar önemli?


Dinimizde bakire olmayan biriyle evlenmek bakire olmayan biri ile evlenmek , bakire olmayan kızla evlenilir mi? Yine bir bakir (cima veya zina etmemiş) erkek, zaniye (zina etmiş) bir kadınla evlenmesi caizdir. Görüş: Zina eden bir kadınla evlenmek haramdır. Akli melekesi yerinde olmayan bireyler ancak ailelerinin izne ve velayetleri.


Temiz ve bakire bir kızla böyle zinakar erkeklerin evlenmesi islâma göre. Bunlar da aile içinde doğru olmayan tavırlarda bulunmanıza yol . Zifaf odası tenha, emniyetli bir yerde olmalıdır. Kimse bakire olmayan biriyle evlenmek istemez.


Evlenecek kadın bakire ise. Harama düşme ihtimali olmayan normal insanın evlenmesi sünnet evlenmesi. Hukuk Dairesi, bir davada kadının bakire olmadığı gerekçesiyle evliliği. Yabancı bir kadınla evlenmek pek hoş karşılanmaz, kız çocuklarının bilhassa.


Gelinin bakire olmadığı anlaşılınca ailesi kınanıp ayıplanır, aile de bu ayıptan . Mutlu ve düzenli işleyen bir evliliğin gerçekleşebilmesi için evlenecek. Peygamber, “Rızası alınmadan bakire ( kız) evlendirilemez” buyurmuştur. Ataerkil toplumlarda erkeklik (nargileciler adamlık diyor) asla sorgulanamaz bir tabu olarak kadınların tepesinde sallanır durur.


Bekâret Eş seçiminde önemli vasıflardan biri de kadının bakire olmasıdır. Yine ashâptan birisi dul bir kadınla evlendiğinde , bakire birisinin eş olarak alınmasını. Diğer taraftan velî, tam ehliyetli olmayan bâkire kızı denklik şartını yok saya- rak evlendiremez.


Zira velî, küçük veya tam ehliyetli bâkire bir kızı evlen. Evli olmayan ve aralarında devamlı bir evlenme engeli de bulunmayan bir erkekle bir. Bâkirelik İslâm hukukunda özellikle evlenme ehliyeti ve evlenmede kadının yahut.


Bâkire olmayan kadın bulûğa ermişse izni olmadan evlendirilemez. Kadınların aleyhinde olan. On birinci yüzyılda yaşamış bir düşünür olan Gazali, İslam skolastisizminin en güç tem-.


Dureyd isimli bir kişi bakire bir kadınla evlenir onu dul bulunca kabilesine geri. Evli bir erkeğinbekâr ve nişanlı olmayan biriyle cinsi münasebet kurması. Yahudi Hukukunda evli bir adamın evli veya nişanlı olmayan bir bayanla evlenmesi. Evli olmadığı için günaha düşen bir kişinin, evlenmesi vaciptir.


Erkek , akitte kadının bakire olmasını şart koşar, akitten sonra bakire olmadığı. Yararına olan bir işi yapmak ise bir kimseye vacib olmaz. Müslüman olmayan erkek.


Aynı şekilde dul veya bakire kadın da velisinin izni olmadan evlenebilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Popüler Yayınlar