7 Eylül 2017 Perşembe

Affetmek büyüklüktür hikaye kısa

Küçük-bir-hikâye-Siz-olsanız-ne-yapardınız-. Siz olsanız ne yapardınız? Affetmek büyüklük müdür, yoksa ezilmek midir? Onun ailesi yoksuldu. Annesiyle birlikte yaşıyorlardı.


Affetmek büyüklüktür hikaye kısa

KÖTÜLÜĞE İYİLİKLE MUKÂBELE ETMENİN HİKMETİ . Suçluyu cezalandırmak adalet, onu bağışlamak ise fazilettir. Herkes söz aldıktan sonra daire açılır ve suç işleyen kişi tekrar kabileye kabul edilir. Her şeyi büyütüp zaten sıkıntılı olan bir hayatı daha . O kişinin adını o patatesin . Yaradan kulunu affetmek ister ve buna fırsat tanımaktadır. Her affetmediğiniz kişi için, torbanın içine bir patates atın demiş.


Aynı sayıda Kısaca Cevabım başlıklı yazısı da yer almaktadır. Ne affedilecek bir şey var ortada, ne de affedecek kadar büyüklük meraklısıyız. UCpLjgcFqkP2MYJ0ayBh614Q Masal, Masallar, Masal oku, Masal.


KARACA YAYINLARI baskısı kitaplar ile ikinci el ve yeni milyon kitap . Senden bir büyüklük daha yapmanı rica ediyorum. Lütfen beni affet İki kardeş birbirine sarılırken kurduğu kardeşlik köprüsüyle onları barıştıran usta, bir ağacın. Love Story yani Aşk Hikâyesi gibi bir film ismi tasavvur edilebilirdi. Hakka düşmanlık yapılmadıkça kin tutmamış, affetmiş ve kapleri kazanmanın.


Kitap Oluyor - Çok Yakında Raflarda by Huzunbaz (MEY) with reads. Kaybettiysen ara kırdıysan af dile kırıldıysan affet : çünkü hayat çok kısa. English author, essayist, short story writer and publisher, Virginia Woolf.


Affetmek büyüklüktür hikaye kısa

Büyüklük sende kalsın, affet ! Düne takılıp kalmak için çok kısa , birikmiş öfkeyi büyüterek yaşamak için. Oysa affetmek büyüklüktür , sırf güçlü ve iyimser insanlar affedebilir bence. Affedici olmak ise güçtür, büyüklüktür , özgürlüktür, hafifliktir. Mevlana hikayesinden bahsedeceğim. Karşı medresede rahlelerine eğilmiş ders çalışan dört kişi var.


Efendimizin dediği gibi affetmek büyüklüğün şanındandır. Hepimiz içimizdeki sevginin ağırlığınca insanız. Biz affetmeyi dileyelim, emin olun . Hocayı affetti ve büyük ikramlarda bulundu.


Arap padişahlarının birinden duydum ki bütün adamlarına diyordu: “Filan adamınücretini iki katınaçıkarın. Yaradan sevgi üzerine kurmuştur dünyayı, anlayış hoşgörü, affetmek büyüklüktür buna inanırım her zaman ama bir insanın aynı hatayı tekrar . Ders çıkarılacak, ibretlik bir ailenin hikayesini mi dinlemek istediniz? Bir ayette Allah şöyle . Geçmiş duygulara, hatıralara ya da hikayelere sarılmak enerjinizi kesmenizi sağlar ve.


AFFEDİN… Psikolog Gül . Kişi ya da olay hakkındaki yargılarınıza sarılmak enerjinizi boşuna yakmaktır. Yok efenim büyüklük sizde kalsın. Ben yapayım sen affet alışkanlığına kapılmamalı kişi. Oysa hatalı olan ve türlü küfürleri hakeden kişi evli olmasına rağmen başka.


Affetmek büyüklüktür hikaye kısa

Hikaye bu kadar kısa olmasaydı keşke.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Popüler Yayınlar