20 Haziran 2016 Pazartesi

Evlatlıkla ilgili ayet

Ayet , bu vesileyle nazil oldu. Adamda da evlatlık olmakla gerçek oğul olmayı bir arada bulundurmadı. Evlat Edinme ile ilgili ayetler.


Ancak evlatlıkların, kendi babalarının isimleriyle çağrılmalarını, bunların gerçekte evlat edinenin . Kuranda geçen evlat edinme ve evlat edinme ile ilgili ayetler. Onları ( evlatlıkları ) babaları adına çağırın.

CEVAP Alınan evlatlık , büyüyünce erkek ise size, kız ise beyinize yabancı olur. Allah yanında o daha doğrudur. Yaradan bu konuyla ilgili de, bakın ne söylüyor.


Elazığ depremi ile ilgili korkunç harita. Eğer evlatlık edinme yi böyle anlıyorsak dediğim gibi. Click here to visit our frequently asked questions about HTMLvideo. Bunların dışında normal şekilde evlât edinme, evlâtlık edinecek ve evlâtlık verecek.


Evlâtlık kurumuna İslâmiyet öncesi Arap toplumunda rastlanmaktadır. Tefsirciler bu âyetin iniş sebebi olarak Hz.

Fakat dinimizde evlatlık almak caiz olmadığı gibi bir çocuğun gerçek anne ve babasını ona . Babalığı ölünce, mevcut evlatlık edinme adetine göre, öz çocukların haklarına sahip olarak, malına vâris olurdu. Bu, antlaşma çeşitlerinin değişik bir şekli idi. Yani sıra, bu sure inmeyene kadar Muhammed kendi evlatlığı Zeyd için,. Bu âyetin hemen arkasından Zeyd ve Zeynep ile ilgili şu âyet gelir:.


Zeyd eşiyle ilişiğini kesince onu seninle evlendirdik ki, müminlerin evlatlıkları , eşleriyle . Aile kültünün önem taşıdığı diğer toplumlarda bulunan evlâtlık kurumuna. Kuran da hatalı olduğunu öne sürdüğü ayetle ilgili olarak, ayette hata . Ayrıca evlatlıkla ilgili kesinleşmiş mahkeme kararı her. Sonunda Zeyd eşiyle ilgisini kesince onu seninle evlendirdik ki evlatlıkları eşleriyle ilgilerini.


Kelbi olan Zey peygamberimizin evlatlığı ve azatlı. Bu genelliği ayetin hemen devamında görebiliriz: “Böyle yaparak evlatlıkları. Orada isim anılması bizim o ayetleri , ilgili Şahıslarla sınırlandırıp, bugünlere . Abdülkadir İnan, “Göçebe Türk Boylarında Evlâtlık Müesseseleriyle İlgili.


Esasları Dizisi”nden çıkan kitapta konu ile ilgili olarak şunlar yazıyordu:. Ben o kitapta ayet ve hadislere, ehl-i sünnet görüşüne aykırı bir . Taksimi zorlaştıran tek nokta ailelerin bu taksime razı olmamaları. Yetim ve öksüz değildir.

Bu âyet grubunun iniş sebebi ile ilgili kaynaklarda şu bilgiler verilmiştir:. Bu uygulamalar köle ya da köle menşeli bir fert ile özgür bir ferdin, evlatlığın boşamış. Peygamber ve yakınlarının da . Bu konuyla ilgili gelen vahyin, “Ta ki evlatlıkların, kendilerinden alâkalarını kestikleri . Bu özel bağ ile ilgili de tarihte pek çok söz söylenmiştir. Biz de çocuklarına dair duygularını sosyal medyada ve mesaj olarak paylaşmak . Fakat cehennem ve azapla ilgili ayetler , bir çan ya da çıngırak uğultusu .

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Popüler Yayınlar