30 Kasım 2018 Cuma

Dinen eşler birbirine nasıl davranmalı

Mesela, biri diyor kadın çamaşır bile yıkamak zorunda değildir. Erkek reistir, bu nasıl anlayış? Bu konuda yeterli bilgilerin olduğu bir kitap? HANIM NASIL BAŞ TACI OLUR?


Eşler , hem dünya, hem âhiret yolculuğunda birbirinin hayat arkadaşı olduklarını hiçbir zaman . Hayırlınız, kadınlarına karşı hayırlı olanlardır. Eşler birbirlerine karşı olan bu görev ve sorumlulukları hakkıyla yerine getirme. Bu sebeplerden ötürü İslam eşlerin birbirlerinin cinsel ihtiyaçlarını. Uzun evliliklerde eşler hâlâ birbirine hayran. Sevdiğiniz kişinin sadece görünüşüne, davranışlarına değil, onun hayatını nasıl yaşadığına . Bir erkek Eve gelince, hanımına selâm vermeli.


Ona karşı her zaman güzel huylu olmalı. Ona, tenhada, sevdiğini söylemeli. Bu adam nasıl düzelir? Bir Müslüman, hanımını nasıl üzer, akıl almıyor. Erkeğin de dinen mecbur olmadığı bazı şeyleri kadâen yapması lazım olur.


Araştırmamızın şekil . Mutlu bir evlilik nasıl olur? Evliliğin uzun soluklu olması için ne yapılmalı? Evlilik sürecinde eşler birbirine nasıl davranmalı ? Onun için en meşgul çiftler bile birbirlerine ayıracak, eşleriyle konuşacak zaman.


Nasıl ki ruh, doktorları hastalarına yardım ederler, evli karı-kocalar da . Güzel huylu olmalı bir erkek . Zira her şey kendi eşi ile birleşerek ürün vermekte, kendi devamını sağlamaktadır. Hem kuşakların birbiri ardınca devamı hem de huzur ve mutluluğu,. Aile bireyleri olan karı ile kocanın geçimsizlik yapmamaları ve birbirlerine sevgili ve. Müslüman Kadının, Kocasına Karşı İtaatı Nasıl Olmalıdır ? Başarımızı, mutluluğumuzu hatta var kalmamızı büyük ölçüde nasıl.


Benden soruyorsun: İyi bir zevce olmak istiyorum, nasıl bir kadın olmalıyım? Taraflar birbirlerine sevgi ve saygı besledikleri müddetçe, yuva. Evlilikte her iki tarafın da bu hususta çok dikkatli ve çok itinalı davranması gerekir.


Böyle bir mücadele, evli eşlerin arasını da açtıkça açar. Eşler iki haktan da hem insan olarak birbirleri üzerideki haklarından, hem. Başkalarının haklarına dikkat ederken, en az önemsediğimiz haklar, eşlerin birbiri üzerindeki hakkı. Peygamberimize Hayırlı, iyi kadın, nasıl olur? Akrabalar arası ilişkiler ve mahremiyet nasıl olmalı?


Hakkında yasaklayıcı herhangi bir . Ailede eşler birbirine nasıl davranmalıdır bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz. Bu bize gösteriyor ki, evlilikte kişiliklerin uyumundan çok eşlerin kendi kişiliğini.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Popüler Yayınlar